Netflix: Artık tuvalette bile dizi izliyoruz

Share

Netflix, 22 ülkeden 37 bin kişinin katılımıyla bir araştırma sonucu yayınlandı. Araştırmaya göre dizi ve film izleme alışkanlığı artık ev ile sınırlı kalmıyor. İnsanlar artık dizi veya filmleri otobüs, kafe, sokak, hatta tuvalette bile izliyorlar.

Türkiye‘deki Netflix kullanıcıları daha çok otobüslerde dizi ve film izliyorlar. Dünya çapında yapılan araştırmanın sonucunda dünya genelindeki kullanıcıların %67‘si, Türkiye kullanıcılarının ise %77‘si işe gidiş-dönülerde, otobüs yolculuğu yaparken veya uçaktayken film ve dizi izliyor. Ayrıca Türkiye kullanıcılarında %50‘si için Wifi bağlantısı rahat bir koltuktan daha önemli durumda.

Netflix Türkiye kullanıcılarının dizi-film analizini ortaya çıkardı

Netflix, kullanıcılara dizi veya filmleri en çok hangi ortamda izlediklerini sordu. Türkiye kullanıcıların %7’si tuvalette cevabını verdi. Ülkemizdeki kullanıcıların %44’ü uçakta, aynı şekilde %44’ü işe gidip gelirken dizi-film seyrediyor. Bununla birlikte %21 Türkiye kullanıcısı dışarıda dizi-film izlerken başkalarının yorum yaptığını, %47‘si ise dışarıda film ve dizi izlemenin etrafındakilerle muhabbet etmekten daha önemli olduğunu söyledi.

Aynı zamanda %27‘lik bir kısım ise ekrana baktıklarında etrafındakileri görmezden ve duymazdan geldiğini ifade ediyor. Araştırmanın bir başka sonucu ise ülkemizdeki kullanıcıların %72’si kalabalıklar arasında kahkaha attıklarını, %15’i ise göz yaşı döktüklerini söylüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...