Kadın yürüyüşüne ‘Scarlett’ damgası

Share

Oyuncu Scarlett Johansson, önceki gün Los Angelas’taki Kadınlar Yürüyüşü’nde şu sıralar tacizle suçlanan James Franco’ya seslendi. Oyuncu, Franco’nun taciz skandallarını protesto eden Time’s Up rozetini geri vermesi gerektiğini söyledi.

Kadınlara yönelik cinsel istismarın protesto edildiği 75. Altın Küre Ödül Töreni’nde James Franco, Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu ödülünü almasından hemen sonra beş kadın, 39 yaşındaki oyuncunun kendilerini taciz ettiğini iddia etmişti. Ancak Franco, avukatları aracılığıyla bu suçlamaları reddetmişti.

Geçtiğimiz gün ise Amerika’da ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gerçekleşen Kadınlar Yürüyüşü’nde Scarlett Johansson, yaptığı konuşmada Franco’ya seslendi. Johansson, Franco’nun taciz skandallarını protesto eden Time’s Up (Süre doldu) rozetini geri vermesi gerektiğini belirtti.

Jennifer Lawrence yürüyüşten bir kareyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Johansson, ayrıca kişisel bir konuşma yaparak “19 yaşıma geldiğimde kendi değerimi anlamam gerekti. Kimsenin duygularıma zarar vermesine izin veremezdim. Güzel bir kadın olduğumdan benden ödün vermemi istediler ama başaramadılar” dedi.

Scarlett Johansson’ın konuşmasıyla damga vurduğu yürüyüşe; Hollywood yıldızları Jennifer Lawrence, Cameron Diaz, Adele, Mila Kunis, Eva Longoria, Natalie Portman ve Jane Fonda gibi ünlü isimler katıldı.

Number 1

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...