Çin’deki tuğla fabrikası, işçilerine maaş olarak tuğla verdi

Share

Çin’in güney doğusunda hizmet veren bir tuğla fabrikası ekonomik sıkıntılar yaşadığı ve işçilerine maaş veremediği için alternatif bir çözüm üretti. İşçilerine para yerine tuğlayla ödeme yapan tuğla fabrikası, çalışanlarına kişi başı 9 bin 500 tuğla verdi.

Çin’in güney batısından çalışmak için bu fabrikanın olduğu bölgeye göç eden emekçi Çinliler oldukça yoksulluk ve yoksunluk içerisinde yaşıyor. Dağlık bölgelerdeki derme çatma evlerde elektrik olmadan yaşayan işçiler kömürle ısınıyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de maaşlarını almakta güçlük yaşayan işçilerin ödemeyi tuğlayla almayı neden kabul ettikleri bilinmiyor.

Tuğla şirketinin, işçilerine hala 10 bin Yuan değerinde borcu olduğu ve bunu ödemekte güçlük çekildiği bildirildi.

Çin’deki işçilerin haklarını savunan bir sosyal medya sitesi de kırsal bölgelerden çalışmak için başka yerlere göç eden işçilerin bu tip sorunları sıklıkla yaşadığını ve Çin Sendikaları Federasyonu’nun bu konunun üzerine daha çok düşmesi gerektiğini yazdı.

Çin Sendikaları Federasyonu, geçtiğimiz beş sene içerisinde beş milyona yakın Çinli göçmen işçinin maaşlarını almalarına yardımcı olduklarını açıkladı.

Umut edelim maaş olarak ödenen tuğlalar, Çinli işçilerin işine yarasın.

Mola / Turcel Orman

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...