İnek, çiftlikten kaçıp bizon sürüsüyle yaşamaya başladı

Share

Polonya’da tarihi Bialowieza Ormanı’nda Ornitolog Adam Zbyryt’in objektifine ilginç bir görüntü takıldı. Yaklaşık 50 kadar bizonun arasında bir inek dikkatleri çekti. TVN24’e açıklama yapan Zbyryt, ineği, önce mutasyona uğramış bir bizon zannettiğini fakat sonradan sağlıklı bir inek olduğunu anladığını söyledi.

Anarşist ineğin, birkaç hafta önce ait olduğu çiftlikten kaçtığı öğrenildi.

Biyolog Rafal Kowalczyk, ineğin, sığındığı bizon sürüsüne çabuk adapte olduğunu gözlediklerini söyledi.

Şu an için tek sorun hep beraber hareket eden bizon sürüne göre ineğin biraz daha başına buyruk ve yalnız gezinen bir tip olması. Yine de biyolog Kowalczyk, bizon sürüsünün savunması sayesinde ineğin bu kış boyunca vahşi hayvan saldırılarından korunacağını ve hayatta kalacağını tahmin ediyor.

İneğin bahar gelmeden çiftliğine geri döndürülmesi gerektiğini söyleyen Kowalczyk, “İnek eğer bir bizonla çiftleşirse bizon yavruları inek yavrularından daha büyük olduğu için inek, doğum sırasında ölebilir” dedi.

Hem vahşi hayvan saldırılarından hem de tehlikeli doğum riski yüzünden anarşist inek, “yaşamak istemem artık aranızda” dediği ve baş kaldırdığı düzene geri dönmek zorunda.

Bu da demek oluyor ki bu inek ve bizler, fazlasıyla benzer bir hayat yaşayacağız. Hepimiz memnun olmadığımız, kaçmak istediğimiz fakat bazı nedenlerden ötürü kaçamadığımız hayatlarımıza zorla devam edeceğiz.

Mola / Turcel Orman

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...