Selfie Müzesi kapılarını açıyor

Share

Selfielerinizi bir müzede sanat eseri olarak sergileme fikrine nasıl bakardınız? Sıcak bakanlar için müjdeyi verelim, artık bir selfie müzemiz var.

Akıllı telefonlara yerleştirilen ön kameralarla selfie çılgınlığı da başlamış oldu. Havada, karada, denizde ve her yede çekilen selfielerin kalitesiz ve basit görseller olduğunu düşünüyorsanız Milenyum Çağı için fazla sıkıcı olabilirsiniz. Çünkü bu selfielerin sergilendiği bir müze kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Selfie Müzesi, kendi kendine fotoğrafçılık sanatına ciddi katkılar yapacak gibi görünüyor.

Los Angeles’ta bulunan ve etkileşimli bir müze olarak tanımlanan Selfie Müzesi, 40 bin yıl önceki mağara çizimlerinden bugüne selfie akımına bakış açısını yansıtmayı hedefliyor.

1 Nisan ve 31 Mayıs tarihlerinde sergilenecek olan Selfie Müzesi sergisi, selfie kültürü konusunda farkındalık yaratacak.

İki bölüme ayrılan sergide tarih öncesi çağlardan Facebook çağına kadar selfienin önemini vurgulayan eserler yer alacak.

Sergi ile ilgili gelişmeleri Instagram’da @themuseumofselfies hesabından takip edebilirsiniz.

Mola / Mehmet Can Kömürcü

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...