Spotify iş birliğiyle köpek sahiplendirme projesi

Share

Glasgow Üniversitesi’nin son dönemde yayınladığı bir araştırma, tüylü dostlarımızın kendilerine göre bir müzik zevki olduğunu doğruladı. Münih’teki hayvan barınağı Tierschutzverein München ile Spotify’ın iş birliği fikrinin de bu araştırmanın sonuçları sayesinde tohumları atılmış oldu. Yeni kampanyayla Münih ya da çevresinde yaşayanlar, kendileriyle aynı müzik zevkini paylaşan sevimli bir köpeği sahiplenebilecek.


Aynı müzik türünü sevmek veya benzeşen tarzlardan hoşlanmak, insanları birbirine yaklaştıran faktörlerden biri. İlginç olan ise köpeklerin de birbirlerinden ayrı birer müzik zevki olması ve aynı insanlar gibi onların da müzik dinlemekten keyif alması. Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanlarının çalışmalarıyla ortaya çıkan bu sonuç, Münih’teki hayvan barınağı Tierschutzverein ile medya ajansı Serviceplan’in birlikte bir fikir geliştirtmesine ilham kaynağı oldu. Aynı müzik zevkine sahip köpeklerle yeni sahiplerini buluşturmayı hedefleyen kampanyaya Spotify da destek çıktı. Kampanyayı hayata geçiren ajans Serviceplan, insanların müzik alışkanlıklarını Spotify’dan daha iyi hiçbir servisin bilemeyeceğini söylüyor ve aynı tür müziği seven köpekleri Spotify kullanıcılarına tavsiye ederek onların birer yuva bulmalarına yardımcı oluyor.

Bu amaçla bir web sitesi oluşturan Serviceplan, projede yer alan barınak köpeklerini, hoşlarına giden müzikleri dinlerken gösteren kısa videolarıyla köpek sahiplenmek isteyenlere gösteriyor. Spotify’da da video banner’lar olarak kullanıcılara gösterilecek bu kısa içeriklerde köpeklerin elektro, klasik pop, rock ve hip hop dinlerkenki halleri görülüyor. Proje ve web sitesi Adoptify ismini taşıyor. Hayvan barınağı yetkilileri de toplumun ilgisini çekecek bu orijinal projede Spotify ve Serviceplan ile iş birliği yapmaktan son derece memnun olduklarını ifade ediyor.


Ceyms

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...