Sardunya Adası’nda 1 Euro’ya satılık evler

Share

İtalya’nın sevimli, sessiz sakin kasabalarında gezerken oralarda yaşama hayali kuranların beklediği haber geldi. 1 euro’luk evleri, İtalya’nın Sardunya adasında bağlı Ollolai kasabasında bulmak mümkün. İşin aslı ise şu: Sardunya’nın dağlık bölgesi Barbagia’da bulunan bu kasabanın nüfusu o kadar büyük bir hızla düşüyor ki Ollolai hayalet kasabaya dönüşmek üzere.

1 euro karşılığı satılığa çıkarılan evler, biraz harap ve terk edilmiş durumda. Bu halde 200 kadar ev olduğu ifade edilirken, satın alacak kişilerin de üç yıl içinde 25 bin dolarlık tadilat yapma şartını kabul etmesi gerekiyor. Doğal güzellikleri ve tarihi birikimiyle İtalya’nın daha çok bilinen lokasyonları kadar cazibeli olan Ollolai’de nüfus, son 50 yıl içinde 2.250’den 1.300’e düşmüş. Kasabadaki doğum oranı da son derece düşük.

Sardunya’nın tipik gri granit taşından yapılma eski evlerin satışı için onay veren ve 2017’de inanılmaz derecede rekabetçi fiyatlarla evleri pazara sunan Ollolai belediye başkanı Efisio Arbau, evlerin tadilattan geçmesinin yerel ekonomiye de katkı yapacağından emin. Arbau, Ollolai evleri için, dünyanın her yerinden 100’den fazla talep aldıklarını ifade ediyor.

Ceyms, CNN

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...