HMD Global çatısı altında Nokia kaç telefon sattı?

Share

Akıllı telefonların yaygınlaşma sürecinde üreticilerin Android işletim sistemine geçiş yapmasına karşı çıkarak, Symbian ve Windows Phone işletim sistemlerinde ısrarcı olan Nokia’nın yaşadığı çöküşe geçtiğimiz yıllarda hep birlikte şahit olduk.

Ancak, geçtiğimiz yıl HMD Global çatısı altında akıllı telefon pazarına yeniden dönüş yapan Nokia kısa bir süre içerisinde en çok konuşulan markalardan birisi haline gelerek, adeta küllerinden yeniden doğdu.

Nokia satışlarını her geçen gün artırmaya devam ediyor

HDM çatısı altında tanıtılan ilk model olan Nokia 6 ilk etapta sadece Çin’de satışa sunuldu. Yoğun ilgi sayesinde 2017’nın ilk çeyreğinde 100 milyon adet satan akıllı telefon, şirkete verdiği güven ile diğer bölgelerde satışa sunuldu.

İkinci çeyrekte ise Nokia 5 ve Nokia 3 modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkıldı. Kısa bir süre içerisinde dünyanın birçok noktasında satışa sunulan cihazlar, HMD’nin akıllı telefon pazarında hızla yükselmesini sağladı.

Araştırma şirketi Counterpoint Research’ın verilerine göre satışlar her çeyrekte artmaya devam etti. Bu sayede 2017 yılında toplam 8.45 milyon adet telefon satışı gerçekleştiren Nokia, dünya genelinde yüzde 1’lik bir paya ulaştı.

Bu yıl satışa çıkan modeller ile birlikte Nokia’nın hızla büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra analistler, yeniden sektöre giren Nokia’nın bu kadar beğeni kazanmasında, güncelleme politikasınında etkili olduğunu belirtiyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...