Harley-Davidson elektrikli motosikleti 2019’da yollarda

Share

Fosil yakıtlı araçların çevreye zararları, giderek azalan kaynaklar ve artan çevre bilinci, otomotiv endüstrisinin aktörlerini elektrikli alternatifler için çalışmaya zorluyor. Ve yalnızca son birkaç yıl içindeki gelişmeler gösteriyor ki ulaşımda gelecek tamamen elektrikten geçiyor. Otomotiv dünyasında Tesla’nın başını çektiği bu trendin son takipçisi Amerikan motosiklet devi Harley-Davidson oldu.

100 yılı aşkın süredir birçok hız ve yol tutkununun hayallerini süsleyen motosikletler üreten marka, ilk elektrikli konsepti olan LiveWire’ı 2014 yılında tanıttı. Ancak sonrasında bu motosiklete dair pek fazla bilgi ortaya çıkmadı. Tüm bu sessizlik içinde, pek de beklenmeyen bir anda, şirketin CEO’su Matthew Levatich, Harley-Davidson’ın önümüzdeki 18 ay içinde ilk elektrikli motosikletini satışa sunacağını söyledi.

Levatich’in açıklaması, 2017’nin geneli gibi pek de parlak geçmeyen son çeyreğe ilişkin mali tablonun duyurulmasının ardından geldi. Hem marka algısını güçlendirmek hem de hissedarlara geleceğe yönelik umut verme amacını taşıyan bu açıklama büyük ilgi uyandırmayı başardı.

Levatich, açıklamasında elektrikli araç pazarının henüz emekleme evresinde olduğunu belirtti ve üretecekleri motosikletin hem geleneksel hem de geleneksel olmayan çevrelerde ilgi uyandıracağından emin olduğunu söyledi. LiveWire’ın geliştirilme sürecinde 12 binin üzerinde kişinin motosikleti deneme fırsatı bulduğunu da söyleyen CEO, onlardan aldıkları geri dönüşlerle 2019 ilk yarısında elektrikli motosikletlerini piyasaya sürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...