Android P, arama kaydetme özelliği sunabilir

Share

Android Oreo hala oldukça yavaş bir biçimde yaygınlaşırken, Google sonraki büyük güncelleme için hazırlıklarını sürdürüyor. Son olarak, Android P ile gelecek oldukça faydalı bir özellik hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) için yapılan vaatlere bakılırsa, mobil işletim sistemi arama kayıt tonu çalma desteği ekleyecek. Bu ton, kayıt yürürlükteyse her 15 saniyede bir kendini tekrar eden bir 1400Hz frekans tonu olarak tanımlanıyor. Giden ses akışına eklenecek olan ton diğer tarafın duyacağı ve yasal uygunluk gereksinimlerini karşılayacak şekilde olacak.

Uygulama geliştiricilerin aramaları kaydetmesi için işlev sunacak bir API’den bahsedilmiyor. Öte yandan kayıt uygulamaları için işlevin sunulması ihtimali gündemde. Yine işlev yıllardır bir şekilde Android’de yer alıyor ancak Google genellikle geliştiricilerin buna erişimini kısıtlıyor. Samsung, Xiaomi ve OnePlus resmi olmayan bir biçimde sayısız cihazında özelliği sundu. Hatta Google Play Store uygulamalarına ayrıcalık için izin verilmesini bile sağlandı.

Görünen o ki şimdiye kadar çeşitli API’lere uygulanan erişim kısıtlamaları ve buna uymak zorunda olan uygulamalara da bazı işlevlerin açılması planlanıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...