E-devletten soy ağacınızı görüntüleyin

Share

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet kapısında yeni bir hizmet devreye sokuldu. Artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sekmesi getirildi. Kullanıcılar buradan çıkartacakları belge ile ailelerine ait tüm soyağacını kolayca görüntüleyebilecekler.

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama nasıl yapılır?

Sisteme giriş yaptıktan sonra tek yapmanız gereken – gerekiyorsa– nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşmak. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Henüz yeni bir sistem olmasından dolayı ve şu an birçok kişi aynı hizmetten yararlanmak istediği için, belge oluştururken hata almanız veya biraz beklemeniz muhtemel.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...