150’den fazla yeni emoji geliyor!

Share

Akıllı telefonların kullanımının artmasıyla birlikte hayatımızdaki yeri daha da artan Emojiler artık daha da çok çeşitli. İşte Unicode Consortium tarafından duyurulan 150’den fazla yeni emoji!

Emoji 11.0 tanıtıldı

2018 yılında kullanılacak en yeni emojiler Unicode Consortium tarafından duyuruldu. Halihazırda test sürecinde olan emojilerin tam sayısının 157 adet olacağı belirtiliyor. Ancak bu sayının büyük çoğunluğunu cilt tonlarının oluşturacağı yani aslında 77 farklı emojinin olacağı belirtiliyor.

Emoji 5.0’dan sonra Emoji 11.0 olarak duyurulan yeni emojilerin, 6.0’dan 10.0’u sürüme kadar aradaki sürümlerin atlanmasının sebebi olaraksa sürüm numarasının, Unicode Standardına karşılık gelen standartla uyumlu olması için yapıldığı söyleniyor.

Genelde ilk olarak Apple’ın kullanmaya başladığı yeni emojileri iOS 12 ile 2018 yılı içerisinde görebileceğiz. Yeni gelen emojiler arasındaysa kıvırcık saçlı, kırmızı saçlı, kel adam ve kadınları görebiliyoruz. Bunların yanı sıra korsan bayrağı, uçan disk, ıstakoz, yalvaran yüz, bacak ve ayak emojileride dikkat çekiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...