Zak Brown: Alonso emekli olmayı düşünmüyor

Share

McLaren yöneticisi Zak Brown, Fernando Alonso’nun emeklilik gibi herhangi bir planı olmadığını söylüyor. Kariyeri boyunca 291 yarışa çıkan Fernando Alonso, Rubens Barrichello, Michael Schumacher ve Jenson Button’dan sonra F1 tarihinde en çok yarışa çıkan dördüncü pilot konumunda yer alıyor.

İspanyol pilot, bu 291 yarışın 97’sinde podyuma çıkarken, 32 galibiyet ve 22 pole pozisyonu almayı başardı.

Fakat son galibiyetini 2013 İspanya’da Ferrari ile alan Alonso, son pole pozisyonunu 2012 Almanya, son podyumunu ise 2014 Macaristan’da alabildi.

Bu yıl McLaren-Renault ile yarışacak 36 yaşındaki pilotun kötü bir sezon geçirmesi halinde emekli olabileceği düşünülüyor.

Fakat Brown, İspanyol pilotun yarışmaktan başka bir planı olmadığını söylüyor.

Brown, “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Her hafta sonu yarışıyor ya da araç kullanıyor. Sadece yarış araçların olmak istiyor. Bu onu güçlü tutuyor, odaklı kılıyor. Yapmak istediği tek şey bu.”

“Pek çok sürücü yaşı gelmeden önce motivasyonunu kaybetmeye başlıyor. Aslında buradaki temel konu yaş değil, motivasyon.”

“Ben ‘Formula 1’de olmak için 18 yaşında olmak zorundasın, 20’si artık çok geç’ diyenlerden değilim. 36 yaşında da yarışabilirsiniz. Her şey motivasyonla ilgili.”

“Michael Schumacher’e bakın, birkaç yıl aradan sonra geri döndü ve yaşı 40’ı aşmasına rağmen şampiyon olabilecek yetenekteki genç Nico Rosberg’e çok yakındı.”

“Mika da çok iyi bir örnek. İnanılmaz bir pilottu ancak ‘bitti’ dedi ve bıraktı. Bence Fernando çok iyi hazırlandı ve başarılı olması neye ihtiyacı olduğunu biliyor.”

“Eğer hem WEC’i hem de F1’i aynı anda ve üst düzeyde yapamayacağını düşünseydi bunu kabul etmezdi.”

“Ayrıca onun yarışmak ve Le Mans’ı kazanmaktan başka bir hedefi olduğunu düşünmüyorum. Yani böyle bir (emeklilik) isteği yok.” dedi.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...