Kuru ve çatlak dudaklarınızı nemlendirin

Share

Dudaklarımız vücudumuzda en hassas bölgelerden bir tanesi. Sadece güneşe çıkarak ve hatta yalayarak bile hassas dokusuna zarar verebiliriz. Yumuşak, sağlıklı ve bakımlı dudaklara kavuşmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntemi sıraladık.

Kuru ve çatlak dudaklarınızdan şikayetçiyseniz, kuruyan dudaklara ne iyi gelir öğrenmek istiyorsanız evde uygulayabileceğiniz pratik ve doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte kuru ve çatlak dudaklardan kurtulmanın yolları:

Mat rujlardan kaçının
Son yılların favori ruj trendi mat rujlar dudaklarınızı kurutuyor. Bu yüzden dünyaca ünlü Instagram yıldızları mat rujları uygulamadan önce yoğun bakım ve nemlendirici primerlar uyguluyorlar.

Dudak scrubı kullanın
Sağlıklı dudaklar için peeling çok önemli. Ancak asidik scrublar yerine doğal tedaviler uygulamalısınız. Şekeri karite yağı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırıp scrub olarak kullanabilirsiniz..

Dudak kurtarıcı tarif
Hızlı sonuç için bu maskeyi gece uygulayıp sabaha kadar bekletin:

Organik bal
Kakao yağı
Zeytinyağı

Bu malzemeleri karıştırarak ince bir macun elde edin. Yatmadan önce dudaklarınıza uygulayın.

Sıvı alın
Vücudunuzu dıştan nemlendirmek yetmez. Sağlıklı bir cildin en önemli unsuru nem. Bu yüzden bol bol su içmeniz gerekiyor.

Salatalık maskesi
Salatalık sadece gözlerde ve ciltte değil dudaklarda da harikalar yaratıyor. İnce bir dilim salatalığı 5-10 dakika boyunca dudaklarınıza uygulayın. Kış ayları boyunca bunu düzenli olarak yapın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...