Essential Phone satışlarda hezimete uğradı

Share

Büyük ümitlerle piyasaya sürülen Essential Phone, aralıksız yazılım güncellemeleri ve ciddi indirimlere rağmen kötü bir satış grafiği ortaya koymuş durumda.

Essential Phone 2017 yılında sadece 88 bin adet sattı!

IDC Araştırma Direktörü Francisco Jeronimo, Twitter üzerinden akıllı telefonun geçtiğimiz yıl sadece 88 bin adetlik satış gerçekleştirdiğini paylaştı. Temmuz 2017 tarihinde satışa sunulan ürünün Eylül sonunda sadece 5 bin adet sattığını da not olarak düşelim. Baştaki 749 dolar fiyat etiketi 499 dolara düşmeseydi durumun çok daha kötü olacağını tahmin etmek zor değil.

Bu satışlar sonrasında geliştirme aşamasında olduğu onaylanan Essential Phone 2 modelinin akıbeti ne olacak tabii ki merak konusu. Hatta tahminler şirketin üst seviye yerine orta seviye pazarına yönelebileceği yönünde. Öte yandan, hangi segmente odaklanılırsa odaklanılsın şirketin karşısında oldukça ciddi rakipler olacağı kesin. Bakalım Android kurucu ortaklarından Andy Rubin yeni model için nasıl bir strateji belirleyecek?

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...