Xiaomi Redmi Note 5 tanıtıldı

Share

Xiaomi Redmi Note 5 tanıtıldı | Xiaomi, 2017 yılında Hindistan’ın en çok satan akıllı telefon üreticisi oldu. Bu başarının büyük bir kısmı, geçen yıl bölgenin en çok satan telefonu olan Redmi Note 4 sayesinde elde edildi.

Bu kapsamda sızıntılar ile gündemden düşmeyen serinin yeni modeli Xiaomi Redmi Note 5 bugün Hindistan’da tanıtıldı. Detaylara geçiş yapmadan önce Redmi Note 5 ve Redmi 5 Plus‘ın aynı cihaz olduğunu belirtmek isteriz.

Redmi Note serisi Hindistan’da daha anlaşılabilir olduğu için bu tarz bir isim değişikliğine gidiliyor. Bu Xiaomi’nin yaptığı ilk değişiklik değil. Zira, Android One tabanlı Mi A1 modeli ilk olarak Çin’de Mi 5X şeklinde satışa sunulmuştu.

Xiaomi Redmi Note 5 özellikleri ve fiyatı

5.99 inç büyüklüğünde 18:9 formatında bir IPS ekranın yer aldığı akıllı telefon, 2160×1080 piksel çözünürlük sunuyor. 403 ppi piksel yoğunluğu ve 450 nit parlaklık değeri ekranın sahip olduğu diğer özellikleri arasında yer alırken, cihaza Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 625 işlemcisi güç veriyor.

14 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 625, 2 GHz hızında çalışan sekiz adet Cortex A53 çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. Bu çekirdekler Kryo 280 mimarisi kapsamında özelleştirilirken, grafik gücünü Adreno 506 GPU sağlıyor.

Redmi Note 5

3 GB / 4 GB RAM ve 32 GB / 64 GB dahili depolama seçeneklerinin sunulduğu akıllı telefon, 128 GB’a kadar microSD kart desteğine sahip. Arka tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip bir kamera yer alıyor.

Ön tarafta yer alan kamera ise 5 Megapiksel çözünürlük sunarken, her iki kamera ile Full HD video kayıt imkanı sunuluyor. 4000 mAh’lık bir bataryadan beslenen akıllı telefon, microUSB portunu kullanıyor.

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS bağlantı teknolojilerine sahip olan cihazın parmak izi okuyucusu arka kısımda yer alırken, 158.5×75.45×8.05 mm boyutlarında ve 180 gram ağırlığında.

MIUI 9.2 kullanıcı arayüzünün yer aldığı cihaz, kutudan Android 7.1.1 Nougat ile çıkıyor. Cihazın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı şu anda bilinmiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...