‘I Feel Pretty’ güzellik algımızı değiştirebilecek mi?

Share

Amerikan komedisinin yepyeni kadın yüzü Amy Schumer’ın kadın komedisinden ilk görüntüler geldi.

Kadın komedisine yeni bir soluk getiren Amy Schumer geri dönüyor! Son olarak “Cennette Sorun Var” filminde Goldie Hawn ile birlikte vahşi ormanlarda hayatta kalma mücadelesi veren Schumer, I Feel Pretty ile bu kez de beyin sarsıntısı geçiriyor. Güzellik algısının değişimi bir kadının hayatını nasıl etkileyebilir dersiniz?…

Renee Barrett kendine güveni düşük bir kadındır. Günlük olarak güvensizlik ve yetersizlik hisleriyle baş etmeye çalışan genç kadın günün birinde bir kaza geçirir ve başına sert bir darbe alır. Aldığı bu darbe sonucu özgüveni kontrolsüz bir şekilde yükselir ve çok güzel olduğu inancına sahip olur. Dünyanın en etkileyici kadını olduğunu düşünerek hayatını korkusuzca yaşamaya başlayan kadın kariyer basamaklarını hızla tırmanırken, idol olarak aldığı patronunun da saygısını kazanır. Ancak dış görünüşünün değişmediğini fark ettiğinde ne olacaktır?…

Trainwreck ile yıldızı parlayan, komedi dalında kadınların da yerinin olduğunun altını iyice çizen yeni nesil kadın komedyenin özgüveni ile güldüreceği “I Feel Pretty”nin fragmanı sosyal medyadan karışık tepkiler aldı. Kimi sosyal medya kullanıcıları Schumer’ın Hollywood’un standartlarına göre kilo olduğu için çirkin olarak lanse edildiğini ve “güzelleşmesi gerektiği” tezinin hatalı olduğunu söylerken, kimileri ise filmin güzelleşmek ile değil özgüven sahibi olmakla ilgili olduğunu öne sürdü.

Dram filmi “Yaşamın Kıyısında” filmiyle kazandığı Oscar adaylığıyla birlikte 4. Oscar adaylığını elde etmiş olan güzel oyuncu Michelle Williams’ın Renee’nin idolü ve patronu olan Avery LeClaire’i canlandıracağı komedi filminin kadrosunda Emily Ratajkowski, Busy Philipps, Tom Hopper ve Naomi Campbell da yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğuna ise yazdıkları senaryolarla bilinen Abby Kohn ve Marc Silverstein ikilisi oturacak. Film 29 Haziran’da Amerika’da vizyona girecek.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...