Nokia 7 Plus ve Nokia 1 tasarımı ortaya çıktı

Share

2017 yılında 8 milyondan fazla Nokia markalı akıllı telefon satışı gerçekleştiren HMD Global, özellikle güncelleştirmeler konusunda kullanıcıların beğenisini kazanırken, bu yıl satışa sunacağı modeller büyük bir merak ile bekleniyor.

Kısa bir süre önce şirketin, Nokia 7 Plus ve Nokia 1 modelleri üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. HMD cihazların varlığını doğrulamadı, ancak ortaya çıkan sızıntılar sayesinde her iki cihazın gerçek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Nokia 1 modeli Android Go Edition ile geliyor

Akıllı telefon sektöründe paylaştığı sızıntılar ile tanınan Evan Blass, her iki cihazın tasarımını paylaştı. Bu kapsamda Nokia 7 Plus veya Nokia 7+ modeli, şirketin kenarları yuvarlatılmış ekrana sahip ilk akıllı telefonu olacak.

Nokia 7 Plus

6 inç büyüklüğünde 18:9 formatında olan bu ekranın çözünürlüğü bilinmiyor. Qualcomm Snapdragon 660 işlemciden güç alacak olan akıllı telefonun, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor.

Cihazın arka kısmında dikey şekilde konumlandırılan iki adet kamera sensörü yer alacak. Bunun yanı sıra parmak izi okuyucu ve Android One logosu dikkat çeken diğer detaylar arasında yer alıyor.

Nokia 1

Nokia 1’in ise uygun fiyatlı bir akıllı telefon olduğunu doğrudan tasarımına yansıyor. Büyüklüğü bilinmeyen, 1280×720 piksel çözünürlükte bir ekranın yer aldığı cihaz, 1 GB RAM’e ve 8 GB depolama alanına ev sahipliği yapacak.

Nokia 1 modeli Google’ın giriş seviyesi telefonlar için geliştirdiği Android Go Edition işletim sistemi ile kutudan çıkacak. Her iki cihazın başlamasına sayılı günler kalan, MWC 2018‘de gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...