WhatsApp mesajlarınız artık indirilebilecek

Share

WhatsApp verileri görüntüleme ve indirme özelliğini devreye alıyor. Beta sürümüyle birlikte kullanıma sunulan özellik sayesinde, tüm verilerinizi görüntüleyip indirebileceksiniz.

Dünyanın en popüler mesajlaşma yazılımı, Avrupa’daki regülasyonlara uymak için özelleştirme yapıyor. 2.18.50 beta sürümüyle birlikte yeni özellik devreye girdi.

WhatsApp verilerinizi tek tıkla indirebileceksiniz

Gelişmiş ülkelerde -özellikle de Avrupa ülkelerinde- kişisel verilerin gizliliğine büyük önem veriliyor. Avrupa’daki yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp yeni bir özelliği devreye almak zorunda kaldı.

Uygulamanın ayarlar bölümünden ‘Hesabım’ başlığına tıkladığınızda karşınıza ‘Verilerimi İndir’ seçeneği de çıkmaya başlayacak.

‘Verilerimi İndir’

WhatsApp verilerimi indir

Hesabınızdaki tüm verileri bu ekran üzerinden indirebilirsiniz. Ancak, verilerinizi indirmeden önce hazırlanması için istek göndermeniz gerekiyor.

‘Rapor iste’ butonuna tıklayarak isteğinizi gönderiyorsunuz. Bir süre sonra da bildirim ile raporunuzun hazır olduğu, size bildirim ile iletiliyor.

Facebook’ta da var

Facebook da kullanıcılarına verileri indirme özelliğini sunuyor. Facebook’un ayarlar bölümünden kolaylıkla sizinle alakalı tüm bilgileri indirebiliyorsunuz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...