Hayat kurtaran 5 dizi: Başrol kadınların!

Share

Bazı diziler gerçekten de hayat kurtarıyor. Mesela işten ayrıldığımızda, kalp ağrısı çektiğimizde ya da monoton hayatımıza isyan ettiğimizde karşımıza öyle bir dizi çıkıyor ki; bizi yeniden yaşama bağlıyor.

İşte böyle ‘enfes’ diziler farklı zaman dilimlerinde hayatımızı kurtardılar. Ortak noktaları komedinin ardında bambaşka dramların, hikayelerin yatması. Ve tabii ki en önemli ortak nokta kadınlar…

Dışarıdan eğlenceli gözükebiliriz; fakat her birimizin hayatında çözülmemiş meseleler var. Her gün hoşumuza gitmeyen pek çok şey olmakta; ama ne yazık ki birçoğunu değiştirmek elimizde değil. Bazen bizi aşan işlerin, bazen de bizi aşan kişilerin etkisiyle bunalıyoruz.

Çözümü ise birbirinden güzel dizileri izlemekte buluyoruz. ‘Sadece bir dizi’ demeyin, bu diziler hayat kurtarıyor; bundan emin olabilirsiniz.

Başrolde ‘kadınlara’ yer veren bu diziler, bizim hayatımızdan kesitler sunuyor adeta. Daha iyi bir hayat, daha iyi bir iş, daha iyi bir sevgili gibi ‘keşke’ cümlelerimizi bir yana bırakıp, gülüp eğleniyoruz. İçimizden belki de ‘keşkelerin canı cehenneme’ diyoruzdur, kim bilir…

Diyeceğimiz şu ki, başrolde ne zaman kadınları görsek daha cesur hissediyoruz. Her ne kadar geri plana atılsalar da, başrol kadınların diyoruz ve kadınların başrolünde yer aldığı 5 diziyi sunmaktan büyük keyif alıyoruz:

5- Desperate Housewives

desperate housewives wallpaper ile ilgili görsel sonucu

4- Hot in Cleveland

İlgili resim

3- 2 Broke Girls,

2 broke girls ile ilgili görsel sonucu

2- Gilmore Girls

gilmore girls wallpaper ile ilgili görsel sonucu

1- Sex and the City

sex and the city ile ilgili görsel sonucu

Not: Bu eşsiz dizileri bir iki cümleyle anlattığımızı düşünmeyin. Dizileri yakın mercek altına alarak hazırladığımız ‘Hayat kurtaran 5 dizi’ yazı serisi ilerleyen günlerde sitemizde yayımlanmaya başlayacaktır.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...