5X5: Alphaville ve kutsanmış şarkıları

Share

80’li yıllar ile özdeşleşen isimlerden biri Alphaville. Hatta 80’li yılların bir marşı olsaydı, muhtemelen bu şarkı Big in Japan olurdu. Evet çok fazla dinlemiş olsak da grubun diğer şarkıları da yabana atılmayacak kadar iyiydi.

Grup, ‘Forever Young’ adıyla başladıkları müzik yolculuklarına Alphaville olarak devam ettiler. Fakat bu isim değişikliği içlerinde bir sızı olarak kalmış olacak ki yıllar sonra Forever Young şarkısıyla karşımıza çıktılar. Şarkı tıpkı onların müzik yolculuğunu andırıyordu. Sakin, derinden ve etkili. Biz de onların yolundan gitmeyi seçtik.

Dinledikçe ‘en iyiyi ummak, en kötüyü beklemek’ gibi meziyetler kazandırır Alphaville şarkıları bize. Bir anda hem sonsuzluğu hem de kısacık hayatı taşırız omuzlarımızda. Dingin bir rüyanın içindeymişçesine süzülerek kapılırsınız ritme. Ritm kalbinize konuverir bir kuş misali. Size sözleri bir türlü aklınıza gelmeyen o şarkıyı fısıldar.

Yıllar yılı kalkan gibi kuşandık bu ‘çılgın adamlar tarafından çalınan şarkıları’. Kendi devirlerini aşan müzikler yaptıkları için hala dinlemeye doyamayız Alphaville’i. O yüzden de bu hafta Serinletici 5’te 5 kategorisinde Alphaville’in melodileriyle kutsanmış en iyi 5 şarkısı yer aldı. Keyifli dinlemeler…

5- Flame

4- Dance with me

3- Forever young

2- Big in Japan

1- Sounds like a melody

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...