Eyvah, uçuş korkum var!

Share

Gökyüzünde 10 bin metre yüksekliktesin ve eğer bir şeyler ters giderse çıkış yolun yok.

Uçuş korkusu olanların -ki bu dünyadaki en yaygın 10 fobiden biri- uçak masmavi göklerde sakince süzülürken bile düşündüğü şey budur. Pilot Katie Pribyl, uçuşun en güvenli yolculuk türü olduğunun altını çiziyor: “Üstelik havacılık güvenlik kayıtları hiç olmadığı kadar iyi durumda.” Teoride şahane, peki ya pratikte? İşte sana heyecanını dindirmen için üç yol:

Uçuş Öncesi
Havaalanına erkenden giderek güvenlikten geçmek gibi stres yaratan dış faktörleri azalt. Hem böylece uçuş öncesi bir şeyler yiyip içmek ve uçakta yemek için yanında sağlıklı atıştırmalıklar almak için vaktin kalır.

Kalkış ve İniş
Kalkış ve iniş esnasında müzik ya da sesli kitap dinlemek, uçaktan gelen sinir bozucu sesleri duymanı engeller ve düşüncelerini başka yöne çevirmeni sağlar.

Türbülans Anında
Korku, yalnızken tutunacak yeri daha kolay bulur. Tanısan da tanımasan da yanında oturan yolcuyla sohbet başlat. Ya da diğer insanları gözlemle; ne yapıyorlar? Peki ya hostesler? Gördüğün gibi sorun yok.

womenshealth.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...