Google Asistan için yakında Türkçe dil desteği gelebilir

Share

Google Asistan için Türkçe dil desteği kısa süre içerisinde gelebilir. Şirketten yapılan açıklamaya göre yapay zekalı asistana 30 yeni dil daha eklenecek. Google Asistan Türkçe dil desteği, daha fazla ertelenemeyecek gibi görünüyor.

Google, geçtiğimiz yıllarda yapay zekalı asistanını kullanıma sunmuştu. Apple’ın Siri’si ya da Microsoft’un Cortana’sı gibi bir ismi bulunmayan asistan, temel işlemleri yerine getirebiliyordu, ancak gelişmiş işlevler konusunda sorunlar yaşıyordu.

Google Asistan Türkçe oluyor

Şirketin resmi blog’undan yapılan açıklamayla birlikte asistan hizmeti için 30’dan fazla yeni dil desteğinin geleceği açıklandı.

Şu an 8 farklı dil desteğine sahip olan asistan, 2018 bitmeden 30 dili daha anlamaya başlayacak. Bu sayede Android cihazın yüzde 95‘i, Google Asistan’ı kullanabilecek.

2018 yılındaki geliştirmeler sayesinde, evde veya ofiste farklı dilleri kullanabilmeniz mümkün olacak. Sistem konumunuza göre otomatik olarak diller arasında geçiş yapabilecek.

Türkçe dünyada en çok konuşulan 18. dil, ilk 38 dile destek verilmesi bekleniyor

Türkçe şu anda dünyada en çok konuşulan 18. dil olma özelliğine sahip. Asistana eklenecek yeni dillerle birlikte, toplam 38 dil için yapay zekalı asistan hizmeti sunulmaya başlayacak.

Şirketler, bu tür yatırımlarını dillerin dünyadaki konuşulma oranlarına göre yapıyor. Şirketin hedeflediği pazarlar ve o pazarlarda kullanılan diller, yapılacak olan yatırımı doğrudan etkiliyor. Resmi olarak Türkçe dil seçeneğinin geleceği söylenmese de eklenecek 30 dil arasında Türkçenin de olması -dilimizin konuşma oranı nedeniyle- neredeyse kesin.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...