Mükemmel evliliğin 7 sırrı

Share

“Cicim ayları” diyerek ne kadar doğru bir noktaya değinmişler aslında. İlişkinin ilk günleri, evliliğin ilk ayları hep cicim ayları diye tanımlanır ya, o heyecanı daim kılmak acaba mümkün mü diye sorduk kendi kendimize. Hep birbirimize karşı aşk dolu olsak, hiçbir zaman aşkımız bitmese, saygımız azalmasa ve tahammülümüz son bulmasa çok güzel olmaz mıydı? Bunları hayalden çıkarıp gerçeğe dönüştürmek için sihirli değneğe ihtiyacınız yok. Bazı küçük dokunuşlarla aşkınızı ve de evliliğinizi ilk günkü tazeliğinde koruyabilirsiniz.

1- İyi Günde, Kötü Günde
Bu repliği hep filmlerde duyuyoruz ama acaba ne anlama geldiğini hiç düşünüyor muyuz? Sadece iyi günde değil, eşinizin geçirdiği kötü bir günde ya da daha önemlisi içinde bulunduğu kötü dönemde yanında mısınız? Güçlü aşkın arkasında birbirine her konuda destek veren çiftler görmüyor muyuz?

2- Ah o dırdır yok mu?
Biz tabii ki dırdır demek istemiyoruz buna ama erkeklerin kulağına maalesef bu şekilde gidiyor, onlar fazla söylendiğimiz zaman bize “Amma dırdır yaptın” demekte sakınca görmüyor. Bizim bunu dile getirmem izin sebebi, sinirli olduğunuz konuyu fazla uzatmanızı istemememiz. Bir konuda kavga mı ediyorsunuz? Ve tartışma istemediğiniz yerlere sürüklenmeye mi başladı? Ya konuşmayı bırakın ya da orta bir nokta bulmaya çalışın. Çünkü tartışma uzadıkça birbirinize olan siniriniz de tırmanacak ve hiçbir yere varamayacaksınız. Belki de bir süre kendi başınıza kalmanız ve kendinizi dinlemeniz gerekir.

3- Yatak odası düzeni
Konu yatağa girmekten açılmışken, buna değinmeden geçemeyeceğiz. Birlikte uyuduğunuz odanın sakinliği çok önemli. Victoria Beckham’a David Beckham’la olan mutlu evliliğinin sırrı sorulduğunda, “Cep telefonunu asla yatak odamıza sokmuyoruz” dediğini biliyor muydunuz? Siz de bu kurala uyun. Telefonla ne işiniz varsa , onu yatmadan önce halledin.

4- Sürpriz gibisi yok
Yoğun bir iş gününün ardından yorgun argın eve gelen eşinizi kapıda hep güler yüzle karşılamak istediğinizden eminiz. Ama işler bazen planlandığı gibi gitmeyebiliyor ve sizin de moraliniz bozuk olabiliyor. Yine de o heyecanlı modunuzu hiç bozmayın; her daim aşkı canlı tutmak istiyorsanız tüm çabanızı ortaya koyun.

5- Yemek meselesi
Günümüzün yoğun kadınları artık yemek yapmakla uğraşmak istemiyor ama erkekler de kalplerine giden yolun midelerinden geçtiğini söylemek konusunda hâlâ ısrarcı. Her zaman çok şık sofralar hazırlamanız tabii ki çok zor ama en azından onun en sevdiği yemekleri yapmayı öğrenip zaman zaman bunları yapmanız onu çok mutlu bir erkek yapmaya yetecektir. En azından çabaladığınızı görmek bile ona yeter.

6- Küçük kaçamaklar
Hafta içinde hepimiz yaşadığımız şehirden nefret edecek konuma gelebiliyoruz zaman zaman. İş yoğunluğu, trafik, asabi insanlar… Bunların hepsi hafta içinde sabrımızı zorluyor. Hafta sonu geldiğinde ise rahatlamak ve dinlenmek için evden çıkmak istemeyebiliyoruz. Tekrar pazartesi geldiğinde o hafta sonunun ne kadar çabuk bittiğine hayıflanıyoruz bu sefer. Halbuki küçük tatil kaçamağı planlasanız, hafta sonunun ne kadar uzun sürdüğüne siz de şaşıracaksınız. Çok uzağa gitmeden, şehir dışına kaçabilir, küçük değişikliklerle heyecanı hep diri tutabilirsiniz.

7- Kendi özgür alanlarınız
Sevdiğiniz erkek de olsa, biriyle aynı evde yaşamak gerçekten zor. Onun alışkanlıklarına ayak uydurmak, her gün birlikte vakit geçirmek, her şeyi birlikte yapmak kulağa kimilerine göre ürkütücü gelebilir. Ama kendinize özel alanınız olduğunda her şeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz. Onun erkek arkadaşlarıyla zaman zaman dışarı çıkmasına izin verin; bunu mesele haline getirmeyin. Siz de kız geceleri düzenleyin. Ayrı zaman geçirdiğinizde birbirinizi özlediğinize şahit olmak ve geceyi aynı yatakta sonlandıracağınızı bilmek sizi tahmin ettiğinizden de daha mutlu yapacak.

Cosmopolitan Bride

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...