Jüpiter’in mavi desenleri görüntülendi

Share

Juno uzay aracı, zaman atlamalı fotoğraflar ile Jüpiter’in güney kutbunu görüntüledi. Juno uzay aracının çektiği görüntülerde Jüpiter’in mavi desenleri dikkat çekiyor.

NASA’nın Juno aracı, 7 Şubat tarihinde saat 10: 21-17: 00 arasında çektiği görüntüleri Dünya’ya gönderdi. Genellikle kahverengileşmiş yapıda ve dev kırmızı noktası ile akıllarda kalan Jüpiter’e dair ilginç ayrıntılara ulaşıldı. Güney kutbundan alınan görüntülerde Jüpiter’e dair pek bilinmeyen bir ayrıntı, dev mavi desenler tespit edildi. Bu da Jüpiter’in renk ve onu oluşturan moleküller konusunda bilmediğimiz ayrıntıların olabileceğini gösteriyor.

4 Temmuz 2016’da Jüpiter sistemine gelen Juno, bu gezegen hakkında araştırma yaparak topladığı bilgileri Dünya’ya gönderiyor. Gaz devinin hava durumu, manyetik ortamı ve oluşum tarihi hakkında bilgi verebilmek için gezegeni ayrıntılı bir şekilde inceliyor. Uzay aracının iki yıllık misyonunun altı ay içinde sona ermesi planlanmaktadır.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...