Apple iCloud kullanıcı verileri Google bulutunda

Share

Apple, merak edilen önemli bir konuya sonunda açıklık getirdi. Şirket, iCloud kullanıcı verileri için Google Bulut Platformu kullandığını resmen onayladı. Peki, bu durum kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Yapılan açıklamaya göre, şifrelenmiş iCloud hesap verilerini depolamak için Google Bulut Platformu kullanılan iki üçüncü parti servisten birisi durumunda. Apple, bu şifrelenmiş verilerin herhangi bir kullanıcı tanımlayan bilgi içermediğini üstüne basarak söylüyor.

Geçtiğimiz ay güncellenen iOS Güvenlik Kılavuzu ile Amazon S3 ve Google Bulut Platformu gibi üçüncü parti depolama servislerinde de veri saklandığı ifade edilmişti. Kılavuzun önceki versiyonunda ise Microsoft Azure servisi yer alırken Google bulutunun adı geçmiyordu. Ek depolama ihtiyaçları için Amazon S3 ise hali hazırda kullanılmaktaydı.

Apple bulut servisi kullanıcıların kişilerini, takvimlerini, fotoğraflarını, dokümanlarını ve daha fazlası saklıyor. Parçalara ayrılan her bir dosyanın ise AES-128 ve SHA-256 anahtarları ile şifrelendiğini ve bu dosyaların Google bulutunda depolanmasının herhangi bir güvenlik endişesi oluşturmadığını belirtelim. Tabii ki Google’ın sunucularındaki bu dosyalara erişme gibi bir şansı da yok.

Apple’ın 2016 yılında Google bulut servisi için milyonlarca dolarlık bir anlaşma yaptığı söylentilerini de not olarak düşelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...