Nissan Terra

Share

Japon üreticilerin arazi araçları üretmeyi sevdiği artık bilinen bir gerçek. Dolayısıyla Nissan’ın yeni bir SUV tanıtıyor olması pek de şaşırtıcı değil. Üstelik bu aracın görünümü çok tanıdık.

Navara temelleri üzerine geliştirilen otomobilin önden görünümü pik up modelin izlerini taşıyor olsa da farlar ve panjurda bazı yenilikler bulunuyor. Jantlar ve tavan rayları da farklılaşan Terra’nın arka bölümüyse yatay stoplarla Navara’dan kolay bir şekilde farklılaşıyor.

İç mekana geçildiğinde konsolun, Navara’dan neredeyse aynen alındığı görülebiliyor. Gösterge tablosunda daha büyük bir bilgisayar ekranı görülebilirken orta konsolda hem siyah renkli, ahşap görünümlü trim hem de farklı bir dokunmatik ekran kullanıldığı söylenebilir.

Bu değişikliklerden bazılarının, makyajlı Navara’da da bulunması sürpriz olmayacaktır. Kaput altı hakkında detay verilmiyor olsa da 190 beygir güç üretebilen 2.3 litre hacimli turbo Diesel ünitenin kullanılması muhtemel.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...