Başrol kadınların: Desperate Housewives

Share

‘Hayat kurtaran 5 dizi: Başrol kadınların!’ başlıklı yazımızda maddelendirdiğimiz 5 diziyi, yakın mercek altına alacağımızı belirtmiştik. 5 numaralı dizimiz Desperate Housewives ile yazı dizisine başlıyoruz.

Ne de olsa bir ev hanımı…
Ev hanımı deyip geçmeyin. Onların da duyguları var. Sabahtan akşama ev işi yapmak ve çocuk bakmak için dünyaya gönderilmiş oldukları düşünülse de, herkes onlardan umudu kesse de, onlar umut etmekten hiçbir zaman vazgeçmiyor. Yaşadıkları

Bazen işler fazlasıyla sarpa sarıyor, hataları boylarını aşıyor, kalp kırıklıkları ve öfkeleri okyanusları aşıyor; ama onlar mücadeleden hiç vazgeçmiyorlar. İnatçı olmaları genlerinden geliyor.

Mahşerin dört atlısı…
Başrolde adeta mahşerin dört atlısı yer alıyor: İflah olmaz romantik Susan Mayer, kariyerini çocukları uğruna bırakmış Lynette Scavo, mükemmellik kraliçesi Bree Van De Kamp, göz alıcı bir süs biblo Gabrielle Solis yer alıyor. Ve tabii dizinin ilk bölümünde intihar ederek arkasında büyük bir gizem bırakan Mary Alice.

Mary Alice’in koltuğuna zaman zaman farklı kadınlar otursa da, başroldeki 4 isim hiç değişmiyor. Yıllar gelip geçiyor, bazen hayatları altüst oluyor ama Mary Alice’in intiharını sorgulamaktan hiç vazgeçmiyorlar. Sakin bir banliyö kasabası gibi görünen Wisteria Lane’deki sırlar ve tehlikeler; onları pek çok kez sınıyor.

desperate housewives cast ile ilgili görsel sonucu

Susan Mayer, kocası tarafından aldatılıyor fakat kalbinin kapılarını aşka kapatmıyor. Bu sayede Mike Delfino’ya kalbini kaptırıyor. Mike, Susan için hem kalp çarpıntısı hem de kalp ağrısına neden oluyor. Ama birbirlerini gördükleri an aralarında oluşan o his, ikisini de hiçbir zaman ter etmiyor.

Lynette Scavo, kariyerinde ne kadar yükselmiş olursa olsun; bir yerden sonra pes ediyor. Birbirinden yaramaz üç çocukla baş etmenin verdiği yılgınlıkla kariyerini donduruyor ve kendini evine, ailesine adamaya karar veriyor. Ama ne tam anlamıyla bir ‘ev hanımı’ olabiliyor ne de vazgeçtiği koşturmaca dolu iş hayatından tamamen kopabiliyor. Lynette yıllar yılı arafta yaşıyor; ailesini sevse de olmadığı birine dönüşmeye çalışmaktan fazlasıyla acı çekiyor.

desperate housewives ile ilgili görsel sonucu

Bree Van De Kamp, tam anlamıyla bir tanrıça. Onun ölümlü olabileceğine hiç kimsenin inanası gelmiyor. Her zaman için mükemmel olan saçına mükemmel gülümsemesi eşlik ediyor. Boynuna taktığı zarif incilerle akşamları sofistike aile yemekleri yeniyor. Kocası başarılı bir doktor. Oğlu ve kızı mükemmel birer evlat. Elinde leziz kurabiye sepetleriyle Westeria Lane’in iyilik meleği gibi ortalıkta dolaşıyor. Peki ama ne zamana kadar? Kocasının onu aldattığını öğrendiği skandal Bree’nin hayatına ilk zehirli oku fırlatıyor. Peşi sıra felaketler gelmeye devam ediyor; oğlu eşcinsel olduğunu açıklıyor, Bree ikinci evliliğini yapıyor ama hayatındaki sular hiçbir zaman durulmuyor.

Gabrielle Solis, göz alıcı bir kadın. Zengin bir eşe sahip olmanın bu hayattaki en önemli şey olduğuna inanarak kocası Carlos ile evleniyor. Pahalı elbiseler, göz kamaştırıcı mücevherler eşliğinde ‘yalnızlığın’ tadını çıkarıyor. Kocası uzun iş toplantılarındayken Gabrielle de bol bol para harcayıp kendine yeni hobiler buluyor. En gözde hobisi ise kocasının boşluğunu dolduracak birini bulması. Yıllar Gabrielle ile, Gabrielle de yıllar ile inatlaşıyor. ‘Doğru erkeği’ bulmaya çalışırken aradığı kişinin aslında kendi olduğunu anlıyor. Kalbine söz geçirmekten kurtulamıyor.

desperate housewives ile ilgili görsel sonucu

Birbirlerinin tam zıttı karakterdeki bu dört kadını, acıları ve mutlulukları bir araya getiriyor. Yıllar içinde hem kanunlara hem de toplumsal normlara karşı koyuyorlar. ‘Kendi halinde bir ev hanımı’ tanımını baştan yazıyorlar. İsim etiketlerini reddedip, sadece kendileri gibi olabilmeyi seçiyorlar.

Bazen dost, bazen düşman olsalar da birbirlerine destek olmaktan asla vazgeçmiyorlar.

Not: ‘Başrol kadınların’ dizisinin bir sonraki inceleme yazısı: Hot in Cleveland.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...