Geç saatte yemek yemenin zararları

Share

Araştırmalara göre gece yarısına doğru atıştırmak sindirim sisteminiz uyku moduna geçtiği için vücudun daha fazla yağ depolamasına neden oluyor. Fakat sizi asıl endişelendirmesi gereken durum, geç saatte yemek yemenin bağırsaklarda hasara yol açıyor olması.

Doctor’s Detox Diet kitabının yazarı Anestezi Uzmanı Christine Gerbstadt; bağırsak bakterisinin bağışıklık sisteminden, diyabet riskine, kalp hastalıklarından kanser ihtimali üzerinde dahi etkisi olduğunu söylüyor. Bu yüzden, bu bakterilerin, vücudumuz uyku moduna geçtiğinde dinleniyor olması önemli.

Yemeyi ne kadar erken saatte bırakırsanız, sizin için o kadar iyi. Gerçekten açsanız, küçük bir porsiyon şekersiz yoğurt ya da bir avuç fındık yiyebilirsiniz. Sonrasında, dişlerinizi fırçalayın. Kulağa tuhaf gelebilir fakat dişleri fırçalamak psikolojik olarak yemek fikrini uzaklaştırıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...