Yeşili sevip doğayı koruyan LEGO’lar

Share

LEGO 2015 yılından beri, üretim için, plastiğe sürdürülebilir bir alternatif arıyor. Şirket sürdürülebilir biçimde yetiştirilen şeker kamışından elde edilen bir çözüm bulduğunu ve bitki esaslı plastikten yapılan yeni bir seri için üretim başlattığını açıkladı. Yapı oyuncakları artık bitki esaslı polietilenden yapılacak. Fakat teknik açısından tamamen sürdürülebilir bir malzeme yeterli olmadığı için, içerisinde geleneksel plastik kullanımı da olacak.

Yeni sürdürülebilir LEGO blok ve parçaları yumuşak, dayanıklı ve esnek bir plastik olan polietilenden yapılıyor. Ham madde şeker kamışı olsa da üretilenler teknik olarak geleneksel plastik kullanılarak üretilenlerle aynı. Bitki esaslı plastikten üretilen blok ve parçalar, LEGO Grubunun sahip olduğu yüksek kalite ve güvenlik standartlarını ve tüketicilerin ürünlerden beklentilerini karşıladığından emin olmak için test edilmiş.

FIRST SUSTAINABLE LEGO ile ilgili görsel sonucu

Yeni ve Geliştirilmiş, Doğa Dostu Plastik
Markanın çevresel sorumluluk konusundaki Başkan Yardımcısı Tim Brooks, LEGO’nun sadece ilham veren bir marka olmadığını, dünyayı her konuda olumlu yönde etkilemek istediğini söylüyor. Marka uzun zamandır sürdürülebilir materyalleri kullanarak çocuklar için mükemmel oyun ürünleri yapmak için çalışıyor.

Başlangıçta LEGO, oyuncak yapı setlerinin yaprak, çalı ve ağaç gibi botanik parçalarını bitki esaslı plastikten üretmeyi planlıyor. Marka 2030 yılına kadar bitki esaslı plastikten üretilen temel ürünler çıkartmayı ve bu malzemeyi ambalajlarda da kullanmayı hedefliyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...