Ciddi bir ilişkinin sırrı nedir?

Share

Beraber dışarı çıkıyorsunuz, hafta sonlarını birlikte geçiriyorsunuz, eğleniyorsunuz… Her şey olması gibi. Ama ilişkinin boyutları ve adı konusunda bir belirsizlik konusu. Kafanın bir yerlerinde “biz şimdi ne olduk” sorusu çınlayıp duruyor. Yaptığınız şey “beraber güzel vakit geçiriyoruz işte” olarak açıklanabilecek bir şey mi, yoksa ciddi bir ilişkide misiniz?

İngiltere’de gerçekleştirilen bir anket tam da bu sorunun yanıtını sunuyor. 6 bin insanın katıldığı ankette insanlara ilişkilerine dair birtakım sorular yöneltildi. Bu sorular arasında, “ciddi bir ilişkinin tanımı” da bulunuyordu.

Ciddi bir ilişkiyi ciddi kılan şey olarak beliren yanıt çok açık: Meseleler hakkında konuşmak. Ankete göre, katılımcı çiftlerin yarısı, ilişkiyi ciddi kılan şeyin problemleri paylaşmak olduğu kanısında birleşiyor. Bu yanıtlar öylesine ön planda ki, “evlilik” yanıtını bile geride bırakıyor.

Evli olsan bile, eğer sorunlarını partnerinle paylaşmıyorsan, hala katetmen gereken yollar var demektir. İlk bakışta saçma gelse bile bu bulgunun bir mantığı var. Çünkü mutlu evlilikler ve mutlu ilişkiler, partnerlerin hayatlarındaki iyi ve kötü gelişmeleri birbirleriyle paylaşmaları ile kurulabiliyor.

Bir sonraki sefer partnerin sana saçma gelebilecek dertlerinden şikayet etmeye başladığında “öf yine başladı” demek yerine, bu duruma pozitif yaklaşmaya gayret etmelisin. Çünkü gerçekte sizi bir araya getiren şey, aslında bu ufak problemleri birbirinizle paylaşabiliyor oluşunuz.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...