Yoga ve pilates matınızı temizlemenin kolay yolu

Share

Yoga ve pilates matı, zamanla kirlenerek bakteri oluşumuna neden olur ve bir süre sonra cildinize zarar vermeye başlar. Bu nedenle mümkün olduğu kadar matınızı temizlemenizde fayda var.

Temizleme işlemini, yoga matları için özel olarak satılan spreylerle yapabileceğiniz gibi evde kendi karışımınızı da hazırlayabilirsiniz. Bunun için limon, karbonat ve temiz bir sünger ya da bez size yardımcı olacaktır.

İlk olarak sıkılmış limon, bir çay kaşığı karbonat ve suyu, sprey kabın içine koyun ve karıştırın. Ardından süngeri ya da bezi suyun içine sokup ıslatarak matınızın iki tarafını silin. Matınızın zarar görmemesi için bezin yumuşak olmasına ve temizlerken çok fazla bastırmamaya dikkat edin.

Temizleme işlemini tamamladıktan sonra matınızı bir havlunun üstüne koyun ve sararak kurumasını bekleyin. Matınızı güneşin altında kurutmamaya özen gösterin. Çünkü güneş ışığı mata zarar vererek parçalanmasına yol açar.

Düzenli olarak yapacağınız bu temizleme işlemi ile matınızın hem daha hijyenik olacağına hem de daha uzun ömürlü olacağına emin olun.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...