Beyaz perdenin ikonik 10 güzellik görünümü

Share

Oyuncuların sergiledikleri saç ve makyaj görünümleri, yaratılan karakteri tamamlamakta ve filmin atmosferini güçlendirmekte oldukça önemli bir role sahip. Hatta öyle ki, bağzı filmler çizdikleri güzellik portreleriyle unutulmayan anlara imza atıyor. Elizabeth Taylor’un Cleopatra’sından Gwyneth Paltrow’un canlandırdığı Margot Tenenbaum’a, saç ve makyajlarıyla ikonikleşen 10 görünümü keşfedin.

1- Audrey Hepburn – Breakfast at Tiffany’s
Duru makyajı, kıskandıran kaşları, prenses topuzu ve yüzünü çerçeveleyen bebek kâkğlleriyle Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany’s de zamansız bir güzellik sergiliyor.

2- Bo Derek – Ten
Bu tip örgüler Friends dizisindeki Monica’ya pek yakışmasa da, Bo Derek seksapel dozu yüksek tavrıyla bu görünümü başarıyla taşıyor. Ufak bir not: Geleneksel Cornrows örgüler olarak adlandırılan bu modeli Kim Kardashian da denemiş ve siyahi kültürün önemli bir parçası olan bu saç şekline Bo-Derek örgüleri diyerek sosyal medyada bir tartışma yaratmıştı.

Bo Derek - Ten ile ilgili görsel sonucu

3- Sienna Miller – Alfie
Sienna Miller’ın Alfie filminde canlandırdığı karakter, It-Girl’lere taş çıkarıyor. Küllü sarı, umursamazca toplanmış saçlar, perde perçemler ve yoğun dumanlı göz makyajıyla Nikki, güçlü ve aykırı bir güzellik imajı çiziyor.

sienna miller kahkül ile ilgili görsel sonucu

4- Angelina Jolie – Maleficent
Angelina Jolie’nin Maleficent makyajı Kim Kardashian’ın kontür kraliçeliği ünvanını elinden alacak kadar etkili. Karakterin yaydığı dominant enerjiyi ikiye katlamak için güçlü bir kontür ve kırmızı dudakların yanında Angelina’ya uygulanan elmacık kemiği protezleri de bu ikonik makyajın önemli bir parçası.

İlgili resim

5- Meryl Streep – Devil Wears Prada
Ekranın en ikonik ve güçlü karakterlerinden birine hayat veren Meryl Streep’in Devil Wears Prada filminde kullandığı soğuk beyaz renkli bu saç modeli Miranda Priestly’nin imza saç modeli.

Meryl Streep - Devil Wears Prada ile ilgili görsel sonucu

6- Gwyneth Paltrow – The Tenenbaums
Jet kesim lob saçlar, moda haftalarının gözde makyajı siyah bakışlar ve tabi ki olmazsa olmaz saç klipsi. Margot Tenenbaum gerçek bir karakter olsaydı, günümüzün yeni nesil güzellik ikonlarından biri olabilirdi.

Gwyneth Paltrow - The Tenenbaums ile ilgili görsel sonucu

7- Julia Roberts – Pretty Woman
Pretty Woman filminde Vivian karakterinin sofistike ve elegant tarzının ortaya çıktığı bu yoğun kırmızı görünümle Julia Roberts, beyaz perdenin unutulmayan güzellik görünümlerinden birini sergiliyor.

İlgili resim

8- Elizabeth Taylor – Cleopatra
Menekşe gözleri, seksapel dozu yüksek stili ve eşsiz güzelliğiyle akıllara kazınan Elizabeth Taylor’ın Cleopatra’yı canlandırdığı filmin her karesi, makyaj ve saç detaylarıyla kült güzellik görünümlerine imza atıyor.

Elizabeth Taylor Cleopatra ile ilgili görsel sonucu

9- Jennifer Lawrence/Amy Adams – American Hustle
70’lere saygı duruşunda bulunan birçok güzellik görünümüne imza atan American Hustle filminin unutulmazları arasında Jennifer Lawrence’ın hacimli buklelerle uyguladığı dağınık topuzu ve Amy Adams’ın metalik göz makyajıyla birleştirdiği XXL kıvırcık saçarı yer alıyor.

Jennifer Lawrence/Amy Adams - American Hustle ile ilgili görsel sonucu

10- Natalie Portman – Black Swan
İçindeki siyah kuğuyu ortaya çıkararak sahnede devleşen Nina’yı canlandıran Natalie Portman’ın bu ikonik makyajı, güzel yıldızın Black Swan filminde sergilediği üstün bale yeteneği kadar ses getirmişti.

Natalie Portman Black Swan ile ilgili görsel sonucu

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...