Eski bir matbaa restorana dönüştü

Share

Orta yüzyıl tarzı lambalar, Chicago’daki bu restoranın yanmış turuncu deri kanepeleri olan ve eski bir matbaada bulunan Proxi, New York’lu tasarımcı Meyer Davis tasarımcısı tarafından tasarlandı.

Proxi, eskiden bir üretim merkezi olan Chicago Nehri’nin batı yakasındaki bir mahalle olan West Loop’ta yer almaktadır. Bugün, depo binalarının birçoğu yemek, bar ve sanat galerilerine dönüştürülmüştür.

Bu merkeze ek olarak, Meyer Davis daha önce Werner Printing Company tarafından işgal edilen bir binanın zemin katını bir restorana dönüştürdü. Eski baskı işlerinin 4,2 metre yüksekliğindeki beşik tonozlu tavanı beyaz fayanslarla yenilenir. Duvarlar beyaz meşe lambri ve yeşil boyalı dekoratif kalıplarla kaplıdır. Bu dekor, siyah ve koyu lacivert mobilyalar için nötr bir zemin sunmaktadır. Boyunca aynı malzeme paletini kullanmasına rağmen, Meyer Davis 5,900 metrekarelik geniş restoranını farklı alanlara ayırdı.

Her alan, özel yapım çağdaş mobilya ve aydınlatma ile farklı şekilde dekore edilmiştir. Modern dekorasyonlara karşı duygular, büyük çelik ışıklar ve şık siyah sandalyelerle görülebilirken, diğer dekorasyonlar restoran sahibi Emmanuel Nony’nin seyahatlerinden hediyelik eşyalar. Stüdyo, restoranı “hem tasarımda hem de mutfağında lezzetlerin eriyen bir çömlek” olarak tanımlamaktadır.

Bar alanında, siyah, mavi ve beyaz yer karoları ikullanılmıştır. Yükseltilmiş oturma yerleri, yukarıda asılı olan deri kaplı ışıklar ile kavisli merkezi çubuğun her iki tarafındaki pencerelere yerleştirilir. Pişmiş toprak kaplar, içecek kabininin üst rafını renk temasına göre diziyor. Barın arkasındaki bir kabinde rahat bir oturma alanı, turuncu ve mavi kanepelerle döşenmiştir ve perdelerle ayrılabilir.

Diğer kapıların arasında ayna duvarının altında düzenlenmiş bir dizi deri kanepe bulunurken, ana yemek odasında büyük bir pencereden mutfağa bakan lacivert deri, siyah sandalyeler ve ahşap masalarla kaplı banklar bulunur.

Arka duvardaki soluk ahşap bir dolap, şarap şişeleri için depolama sağlar. Bu dolap, açıklığın etrafında özel bir yemek odasına inşa edilmiştir.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...