5X5: Eski bir yarayı sızlatan şarkılar

Share

Bazen hayat bizleri öyle bir yere getirir ki çok sevdiğimiz kişilerle ayrı yollardan gitmeye karar veririz. Aslında bu karar bize ait değildir; hayat ve şartlar bizi farklı yollara sürükler. Ama ne olursa olsun ‘geçmiş’ hep avuçlarımızdadır. Güzel zamalar hep kalbimizde saklanır.

Arkamızı dönsek parmak uçlarımızla dokunabilecekmişiz gibi. Kulağımıza bir ses çalınsa, eski günlerin yansımalarını duyabilecekmişiz gibi. O ‘mutlu son’lu filmlerdeki gibi; ah keşke mutlu devam etseydi… Böyle anlarda hayatın filmlerden çok farklı olduğunu anlıyoruz.

Farklı yollara gidilse de bazen şehirler, bazen filmler bazen de şarkılar hatırlatır bize maziyi. Hem hüzünle hem de buruk bir gülümsemeyle anarız eski zamanları. ‘Bende de hata vardı’ deriz ve hep o zamansız veda cümlesi dolanır durur zihnimizde. Aslında nokta koymaktan ziyade pek çok soru işareti barındıran o cümle…

Diyeceğimiz o ki; nostaljik şarkılar eşlik eder vedalara. Çünkü nostalji, Yunanca bir kelime olup, eski bir yaranın sızısı anlamına gelir.

Serinletici 5’te 5 kategorisinde bu hafta eski yaraları sızlatan şarkılar yer alıyor. Keyifli ve hüzünlü dinlemeler…

5- Leonard Cohen / Hey, that’s no way to say goodbye

4- Bob Dylan / Don’t think twice, it’s allright

3- Roy Orbison / In dreams

2- The Righteous Brothers / You’ve lost that lovin’ feelin’

1- Chicago / If you leave me now

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...