Göz altı morlukları için kolay maske

Share

Yorgunluk, düzensiz beslenme ve uyku derken göz altlarınızda zamanla kötü bir görünüm oluşur. Ancak bu görünümü düzeltmek ve daha sağlıklı göz altlarına ulaşmak mümkün. Doğadan gelen mucizeler ise göz altınızdaki yorgun görünümü azaltmak için hem hesaplı hem de etkili bir yardımcı olacaktır.

Evde yapacağınız salatalık ve nane karışımı ile yorgun göz altlarınıza aydınlık katabilirsiniz. Bu maske aynı zamanda göz altlarınıza B vitamini takviyesi yaparak gözaltı şişkinliği ve halkalarını azaltacaktır. Salatalık, göz altı bölgesindeki tahrişi önlerken, nane ise cildinize yumuşaklık verip kan akışını arttıracaktır.

Beş nane yaprağı ve yarım salatalığı blender yardımı ile bir arada parçalayarak püre haline getirin. Ardından bu karışımı göz altlarınıza sürün ve bekleyin. Karışımın istediğiniz süre boyunca göz altlarınızda bekletebilirsiniz. Ancak salatalık ve nanenin cildinize etki etmesi için en az 15 dakika bekletmelisiniz.

Son olarak sıcak su ile cildinizden temizlediğiniz maskenin göz altlarınıza aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm verdiğini göreceksiniz.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...