WhatsApp’ın kurucusu: Facebook’u silin

Share

2014 yılında, Facebook rekor bir ücret ödeyerek tam 16 milyar dolar karşılığında WhatsApp Inc‘i satın almıştı. Bu inanılmaz satın alım işlemi, şirketin kurucuları Jan Koum ve Brian Acton‘ı zengin etmişti. Koum şirkette kalırken, Acton ise farklı bir yol izlemeyi tercih ederek, WhatsApp‘tan ayrılmıştı. Kendi şirketini kurmak ve yeni maceralara atılmak için ayrılan WhatsApp kurucusu Acton’un ile olan işi bitmemiş gibi görünüyor.

Facebook’un satın alımını belli ki bir hata olarak gören Acton, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla herkesi şaşırttı. Attığı tweet çok kısa olsa da, oldukça net bir mesaj içeriyordu. Hashtag ile #deletefacebook yapan Acton, herkesi şaşırtmayı başardı.

Bu hareketin ardından ne Acton, ne Facebook ne de WhatsApp bir açıklama yapmadı. Eski kurucunun böyle bir şeyi yazma sebebinin, Facebook’un yaşattığı gizlilik sorunları ile WhatsApp’ın son yıllarda yaşadığı sıkıntılar ve güvenlik açıkları olduğu düşünülüyor. Facebook’un şirketi daha iyi hale getirmek yerine, çok daha geriye götürdüğünü düşünüyor olabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...