2018 Volkswagen Touareg

Share

Alman otomotiv devi Volkswagen, SUV segmentindeki en iyi ürününü yeniledi. 2002 yılından beri üretilen Volkswagen Touareg, üçüncü nesil modeli ile yaz aylarında tüm VW showroomlarında yerini alacak. Yıllardır markanın amiral gemisi konumunda olan kompakt SUV, artık her zamankinden daha büyük ve daha güçlü. Alman üreticiye göre yeni Touareg, markanın şimdiye kadarki ürettiği en teknolojik ve en gelişmiş otomobili olmaya aday.

Yeni Volkswagen Touareg, Audi Q7 ve Bentley Bentayga ile aynı olarak MLB platformu üzerine inşa edildi. Ayrıca üretimde yoğun alüminyum kullanımı ile 106 kg ağırlık tasarrufu sağlandı.

Geliştirilen ek bir off-road paketi ile sürücüye çeşitli arazi şartlarına uygun birçok sürüş modu sunulacak. Ayrıca yeni Touareg sürücüsüne 3.5 tona kadar çekme kapasitesi sunuyor. Başlangıçta sadece 228 beygir gücündeki 3.0 litrelik turbo dizel ve 336 beygir gücündeki 3.0 litrelik turbo benzin motor seçeneği ile gelecek olan Touareg için ilerleyen dönemlerde 417 beygir gücündeki 4.0 litrelik V8 turbo dizel motor seçeneği de sunulacak. Ayrıca bu model için plug-in hibrid varyantı da bekleniyor. Ancak bunun için net bir tarih belirtilmedi.

Yeni Touareg için muhtemelen en köklü değişiklik, bilgi-eğlence sisteminde yaşandı. Markanın Innovision Cockpit olarak adlandırdığı bilgi-eğlence sistemi, 12 inçlik dijital gösterge ekranı ve 15 inç boyutundaki dokunmatik ekran ile sürücüye, kişiye özel uyarlanabilir özellikler sunuyor. VW Innovision Cockpit sistemi; Android Auto, Apple CarPlay ve aynı anda sekiz farklı cihazı araca bağlayabilen WiFi Hotspot’a sahip.

Alman üretici Volkswagen, yeni Touareg’in yanı sıra, SEAT Arona’ya rakip olarak gelecek olan T-Cross mini SUV’un müjdesini de verdi. Ayrıca 2020 yılında markanın tamamen elektrikli olan SUV’u ID Crozz’da showroomlarda yerini alacak.

Donanım Günlüğü

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...