Tahinli tart

Share

Tahinli tart ile cumartesi gününün tadını çıkarmaya ne dersiniz?

Malzemeler:
Hamur için
250 g un
125 g tereyağı
1 yumurta
20 g toz şeker

Krema için:
200 g krema
60 g tahin
1 yumurta sarısı
2 yumurta
75 g toz şeker
80 g ceviz

Hazırlanışı:
Tereyağını küp küp kesin ve un ile parmak uçlarınızla kum kıvamına gelene kadar ovalayın. Şekeri ekleyip harmanlayın ve yumurtayı ekleyin. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Kreması için bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırın.

Dinlenen hamuru 4–5 mm kalınlığında açıp kalıba yayarak yerleştirin. Tabanına çatal ile delikler açıp 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Kabarmasını engellemek için üzerine yağlı kağıt ve ağırlık yapacak kuru fasulye, nohut vb malzeme koyun. Daha sonra üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin.

Fırından çıkarıp hazırladığınız tahinli karışımı hamurun üzerine koyun ve fırını 170 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirip servis edin.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...