Tiangong-1 uzay istasyonu Türkiye’ye düşebilir

Share

Çin’in kontrolden çıkan uzay istasyonu Tiangong-1’in düşeceği riskli bölgeler açıklandı. Riskli bölgeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Tiangong-1 son zamanların en çok konuşulan konusu. Çin’in yaramaz uzay istasyonu, kontrolsüz bir şekilde Dünya atmosferine doğru ilerliyor. Bilim insanlarının hesaplamasına göre Tiangong-1’in 1 Nisan Pazar günü Dünya’ya düşmesi muhtemel. İstasyonun henüz nereye düşeceği ise belli değil. Ancak yayınlanan bir harita sayesinde Tiangong-1’in düşeceği riskli bölgeleri görmek mümkün.

TİANGONG-1 NEREYE DÜŞECEK?

Aerospace Corp’un hazırladığı haritaya göre Tiangong-1’in düşeceği iki riskli hat var. Bu hatlardan biri Kuzey Yarımküre’den geçerken diğeri Güney Yarımküre’den geçiyor. Kuzey Yarım Küre’den geçen hattın içinde ülkemizde bulunuyor. Yani uzay istasyonunun ülkemiz sınırları içerisinde bir yere düşmesi oldukça olası.

tr risk

ESA: “TİANGONG-1 İÇİN ENDİŞEYE GEREK YOK”

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Uzay Enkazı Dairesi Başkanı Holger Krag’e göre ise endişeye hiç gerek yok. Krag, yaptığı bir dizi açıklamada “Bu kadar büyük enkazların genellikle yüzde 20’si veya 40’ı yeryüzüne düşüyor. Ancak bu enkaz parçalarının birilerini yaralaması son derece düşük bir olasılık” ifadelerini kullandı.

Her ne olursa olsun Tiangong-1, umarız Krag’in dediği gibi kimseyi yaralamadan Dünya’ya ulaşır. Ayrıca Tiangong-1, umarız uzay istasyonu sahipleri ülkelere ders olur ve Dünya bir daha böyle bir korku yaşamaz.

Mynet

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...