2019 Toyota RAV4

Share

Toyota, Auris gibi popüler SUV modeli de baştan aşağı yenileyerek New York Otomobil Fuarı 2018 etkinliğinde görücüye çıkarmış durumda. Karşınızda 2019 Toyota RAV4!

Toyota, ilk olarak CH-R ve Yaris modellerinde gerçekleştirdiği yenilikçi tasarımı Corolla ve Auris sonrasında RAV4 için de uygulamış. 5. nesil RAV 4 sert ama modern hatlarıyla öne çıkmayı başarıyor. TNGA platformuna yapılan geçişle SUV bir önceki nesle göre 30 milimetre daha geniş aks mesafesine sahip ancak 7 milimetre kadar daha kısa.

Dört silindirli 2.5 litre Dynamic Force motor seçeneği ile sunulacak olan yeni RAV4, 8 ileri otomatik şanzıman ile geliyor. Gücü yüzde 50 oranında arka tekerleklere aktaran yeni nesil tork iletim teknolojisinden gücünü alan dört tekerlekten çekiş ile anayolun dışına çıkmaktan da korkmayacaksınız. 19 inç çaplı jantlar ve krom detayları da tasarımı tamamlıyor.

Ferah bir kokpitle gelen SUV, ambiyans aydınlatmasıyla da oldukça şık görünüyor. Araçta 7 inç veya 8 inç multimedya ekran ve Entune 3.0 sistemi bulunuyor. Bu sistemin sunduğu Apple CarPlay ve Amazon Alexa desteğiyle de navigasyon, müzik, sürüş bilgisi gibi konularda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Bazıları opsiyonel olan 800 Watt JBL ses sitemi, elektronik park freni, elektrikli koltuklar, USB girişi ve kablosuz şarj desteği gibi detaylar da dikkat çekici. Güvenlik tarafında da araç eksiksiz. Trafik asistanı, kör nokta uyarı sistemi, dinamik hız sabitleme, şerit takip sistemi, yol işareti algılama, yaya algılama, otonom acil frenleme ile sürücü hatalarının mümkün olduğunca önüne geçilmeye çalışılıyor.

Yeni Toyota RAV4, Avrupa pazarında ne zaman ve hangi fiyatla satışa sunulacak şu an için belirsiz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...