Elma sirkesinin cildinize 5 olumlu etkisi

Share

Hepimiz elma sirkesinin faydalı olduğunu biliyoruz ancak çoğumuz güzelliğimize ekstra katkılarının olabileceğinden haberdar değiliz. İşte birkaç öneri…

BÖCEK ISIRIKLARI
Eğer çok kaşınan ve şişmiş bir böcek ısırığınız varsa tahriş olmuş bölgeye biraz elma sirkesi sürmelisiniz. Asetik asit kaşıntı hissini rahatlatmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Yalnız kullanmadan önce elma sirkesini yarı yarıya ölçülerle suyla karıştırmayı unutmayın. Yani bir kaşık sirkeye, bir kaşık su ekleyerek uygulayın.

TONİK
Daha ismini bile telaffuz edemediğiniz o toniklere para vermekten yoruldunuz mu? Paranız cebinizde dursun ve o tonikler yerine elma sirkesini deneyin. Eşit miktarda su ve sirkeyi karıştırın. Birkaç damla sevdiğiniz esansiyel yağdan da damlatın. Karışım cilt tonunu eşitlemeye, ph dengesini korumaya ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

GÜNEŞ YANIKLARI
Güneş yanığından mı muzdaripsiniz? Elma sirkesi işinize yarayabilir. Birçok insan elma sirkesinin yanığı daha da azdıracağını düşünecektir ama aslında cildin ph dengesinin korunmasını sağlar. Burada önemli olan sirkeyi bol suyla karıştırmaktır. Ph dengesi oturduğunda yanık daha hızlı iyileşecektir.

YAŞLILIK LEKELERİ
Elma sirkesinde, birçok cilt bakım ürünündeki popüler bir içerik olan alfa-hidroksi asit vardır. Bu özellik cildin kendini yenilemesine, sıkı ve taze kalmasına yardımcı olur. Yaşlılık lekelerinden kurtulmak için sulandırılmış sirkeyi bir pamuğa koyun ve cildinizde biraz bekletin. İlk uygularken 1 dakika kadar bekleterek cildinizin reaksiyon gösterip göstermediğini kontrol edin. Eğer iyi bir tepki alırsanız biraz daha bekletin.

AKNE
Elma sirkesindeki malik asit antibakteriyel, anti-fungal (mantar önleyici) ve anti-viral özelliklere sahiptir. Mevcut sivilceleri azaltıp cildin iyileşmesine yardımcı olmakla beraber bu özellikler oluşma ihtimali olan akneleri de önleyerek cildin temiz ve dengede kalmasını sağlar.

Cosmopolitan / Dr. Mehmet Öz

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...