Türkiye’nin ilk uzay merkezi bu yıl açılıyor

Share

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan açıklamada, Gökmen Projesi kapsamında yapımına başlanan Türkiye’nin ilk uzay temalı merkezi “Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin (GUHEM)” yapımında yarıya gelindi.

GUHEM nedir?

BTSO öncülüğünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 12 bin metrekare alanda yapımı devam eden GUHEM, tamamlandığında dünyada ilk 5 içerisinde yer alan, Avrupa’da ise en iyi uzay temalı merkez olacak.

GUHEM’de hangi hizmetler sunulacak?

İlk ve orta öğretim düzeyindeki gençlerin uzay ve havacılığa olan ilgisi ve farkındalığını artıracak merkezde, sergi alanlarının yanı sıra ilgi çekici eğitim programları, atölye ve donanımlar da bulunacak. Merkezin ilk katında modern uçuş simülatörleri yer alacak. “Uzay katı” olarak adlandırılan ikinci katta ise atmosfer olayları, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilere ilişkin bilgiler sunulacak.

Ne zaman tamamlanacak?

2017’nin Ağustos ayında temeli atılan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında yarıya gelindi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, merkezin bu yılın sonuna doğru tamamlanıp Kasım ayında hizmete açılacağını belirtti.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...