Y kuşağı çalışanları verimli olamıyor

Share

Best Workplaces for Millennials araştırmasına göre, yaptığı işte anlam bulamayan Y kuşağı çalışanlarının (1980-1999 yılları arasında doğanlar) yüzde 71’i çalışırken verimli olamıyor. Araştırma sonuçları, bu kuşağın iş değiştirme olasılığının da diğer nesillere göre üç kat fazla olduğunu gösteriyor.

Y kuşağının çalışma hayatındaki etkisinin arttığı, şeffaflığın giderek yaygınlaştığı dijital bir dünyada yaşıyoruz. Great Place to Work Enstitüsü, bu neslin işe bakış açılarını analiz etmek üzere Best Workplaces for Millennials adında bir araştırmaya imza atmış. Enstitü, bu neslin işlerinde yaşadıkları her gelişmeyi hayatlarının tümünü etkileyen bütüncül bir deneyim olarak gördüğünü söylüyor. Araştırmaya göre yeni nesil, sözlerden çok yaşadıkları tecrübelere itibar ediyor.

Samimiyet Arıyor
Küresel çapta 400 bin Y kuşağı çalışanının dahil edildiği araştırmada, çalışanlar arasında güven duygusunun Y kuşağını daha fazla etkilediği ortaya çıkmış. Araştırmadan çıkan bilgilere göre, Y kuşağı için deneyimler, onlara verilen unvanlardan ve sözlerden daha inandırıcı. Bu nesil, yöneticilerin işhayat dengesinden bahsetmelerinden ya da yönetimin şeffaflığından söz etmelerini değil, bu değerleri günlük çalışma deneyimlerinde görmeyi talep ediyor. Bu taleplerin karşılandığı iş yerlerinde Y kuşağı, çeviklik ve yenilikçilik konularında sekiz kat daha verimli oluyor.

Ofiste Eğlence Var
Ofiste hem rahat hem de şık tasarımlar kesinlikle motivasyonu artırıyor.

office fun ile ilgili görsel sonucu

Yüzde 60’ı Hep Arayışta
Yaptıkları işte anlam bulamayan Y kuşağı çalışanlarının yüzde 60’ı yeni bir iş fırsatı arıyor, yüzde 21’i ise bir sene içinde işini değiştiriyor. Bu jenerasyonu anlayamamak önemli bir iş gücü kaybına neden olurken, bu nesle yönelik strateji belirlemeyen işletmeler, yenilikçiliği ve dinamizmi kaybetme riski ile yüzleşmek durumunda.

İki Düşün, Bir Konuş!
Öfke kontrolü her zaman önemli ama iş hayatında çok daha dikkat edilmesi gereken bir konu. Özel hayatınızda sevdiğiniz insanlar sizi tolere edebilir ama işyerinde öfkeliyken ağzınızdan çıkan yanlış bir söz affedilemez sonuçlar doğurabilir. O yüzden her zaman iki düşünün, bir konuşun!

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...