Instagram, Apple Watch’a veda etti

Share

Apple Watch‘un lansmanından sonra direkt olarak watchOS uygulaması geliştiren Instagram, bu hareketi ile büyük beğeni toplamıştı. Instagram‘ın Apple Watch uygulaması sayesinde zaman tünelinizi, aktivitenizi ve bildirimleri görüntüleyebiliyordunuz. Ancak Instagram bugün yayınladığı son güncelleme ile Apple Watch uygulamasını sürpriz bir şekilde kaldırdı.

Uygulamanın sürüm 39.0 güncellemesinin içeriğinde sadece genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri yazıyordu. Ancak Apple Watch sahipleri bir anda uygulamanın saatlerinden kaldırıldığını fark etti. Peki, sosyal medya devi neden böyle bir karar aldı?

Gelen bilgilere göre; bu hamlenin Apple’ın uyguladığı yeni bir kısıtlama nedeniyle yapıldığı söyleniyor. Apple’ın aldığı karara göre; 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren Apple Watch uygulamalarının watchOS 2 veya daha yeni watchOS sürümlerinin SDK’sını kullanmak zorundaydı. Ayrıca Apple’ın aldığı bir diğer karar ise ilk defa bu platforma adım atacak olan yeni Apple Watch uygulamaları ise watchOS 4 SDK‘sı ile tasarlanması yönündeydi.

Apple Watch Series 3 ile gelen LTE bağlantısını da desteklemeyen Instagram‘ın, Apple Watch’taki mevcut uygulamasını yeni SDK’lar ile güncellememesinden dolayı kaldırıldığı düşünülüyor.

SDK’larını güncellemeyen ve bu yüzden Apple Watch’a veda eden uygulamalar arasında; Twitter, Google, Amazon ve Slack‘in de olduğunu belirtelim. Uzun süredir Apple Watch’ta yer almayan bu uygulamaların ve Instagram’ın henüz ne zaman saatlerimize geri döneceği hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...