‘Hamilton, Schumacher’in rekorlarını kırabilir’

Share

1992 dünya şampiyonu Nigel Mansell, Lewis Hamilton’n Michael Schumacher’in rekorlarını kırabileceğini fakat bunun için dört veya beş yıla ihtiyacı olduğunu söyledi.

2007 yılından bu yana yarıştığı her sezonda podyuma çıkmayı başaran ve en az bir galibiyet alan İngiliz pilot, bu yıl tüm zamanların en çok pole pozisyonu alan pilotu olmuştu.

Dördüncü şampiyonluğuyla Sebastian Vettel ve Alain Prost gibi isimleri de yakalayan İngiliz pilot, kariyeri boyunca 29 yarış daha kazanması halinde bu alanda Schumacher’i yakalayacak.

1992 yılında 39 yaşında dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başaran Mansell, Hamilton’ın Schumacher’in hem şampiyonluk hem de galibiyet rekorunu kırabileceğini söyledi.

“Kişisel tahminime göre Lewis, Michael Schumacher’in her iki rekorunu da kırmaya çalışacak. 91 galibiyet  ve 7 dünya şampiyonluğunu elde etmek kolay değil fakat Lewis’in bunu başarması artık imkansız değil.”

“Sadece 32 yaşında. Ben 39 yaşındayken dünya şampiyonluğuna ulaşmıştım. Eğer Mercedes’in desteğini almaya devam ederse, bunu başarmak için inanılmaz bir fırsatı olacak.”

“Şu anda Lewis’in 62 galibiyeti var. Sezon başına sekiz ya da dokuz galibiyet alıyor. Yani tüm rekorları kırması dört ya  da beş yıl sürecek.”

“Geçen yıl mükemmel bir sezon geçirdi fakat bazı yarışlarda daha iyi olabilirdi. Sadece işine odaklanmalı. Karşısına çıkacak fırsatlar karşısında hazırlıklı ve istekli olmalı.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...