Mark Zuckerberg, Tim Cook’a yanıt verdi

Share

Geçtiğimiz hafta bir röportajda Mark Zuckerberg‘ü ihmalkârlıkla suçlayan Tim Cook‘a yanıt gecikmedi. Hatırlarsanız Tim Cook, “Ben kendimi böyle bir durumun içerisine sokmazdım. Müşterilerimizi ürün haline getirmek, şirket politikamıza uygun bir durum değil.” cümlelerini sarfetmişti.

Zuckerberg, Tim Cook’un bu açıklamalarına “Kendisi gereğinden fazla konuşkan biri.” diyerek yanıt verdi. Ayrıca Facebook gibi bir servisin paralı olması durumunda, herkesin üye olmasının imkansız hale geleceğini ve bu yüzden reklam destekli yönetim tarzının kendileri için mecburi olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca Amazon’un CEO‘su Jeff Bezos’un söylediği “Bazı şirketler vardır ki sizlerin daha çok parasını alabilmek için çok çalışır, bazı şirketler ise sizlerden daha az para alabilmek için çok çalışır.” sözlerinin doğruluğundan dem vurdu.

Zuckerberg’e göre Facebook, bu bahsi geçen sözdeki ikinci kesime dahil durumda ve kullanıcılarından ücret almamak için ekstra bir efor sarfediyor. Facebook yalnızca insanların rahatlıkla üye olup birbiriyle bağlantı kurabilmesi için çalışıyor. Çünkü böyle bir servisi insanlara ücretli olarak sunarsanız, herkesin üye olabileceğini asla garantileyemezsiniz.

Bu yüzden de duruma gerçekçi bakılması gerektiğini belirten Zuckerberg, Facebook’un tek şansının reklam tabanlı gelir modeli olduğunun altını bir kez daha çizmeyi seçti. Fakat bunun da kesinlikle insanlara hizmet vermek istemelerinden daha önemli olmadığını söyledi.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...