F1’e sıralama yarışı mı geliyor?

Share

Alman Auto Motor und Sport, Liberty’nin Formula 1’in mevcut sıralama formatında değişiklikler yapmayı düşündüğünü yazdı.

Liberty, Formula 1’in başına geçtiği günden bu yana sporu taraftarlar için cazip hale getirmeye çalışıyor ve bunun için hafta sonu formatını değiştirmek istediği biliniyor.

Mevcut formata göre cuma günü 1.5 saatlik ikişer antrenman turu yapılırken, cumartesi günü 1 saatlik antrenmanın yanı sıra 1 saatlik sıralama turları yapılıyor. Üçe bölünen sıralama turlarında, ilk bölümde beş pilot, ikinci bölümde diğer beş pilot eleniyor ve sona kalan on pilot pole için çekişiyor.

Ancak Liberty, genç taraftarları spora çekebilmek adına formatta değişikliğe gitme kararı almış olabilir.

Alman Auto Motor und Sport’a göre masanın üzerinde pek çok seçenek var ve bunlardan en ön plana çıkan cumartesi günü yapılacak bir sıralama yarışı.

Plana göre cuma günü sadece tek bir antrenman seansı yapılırken, seansı izlemek için para veren taraftarların, eğlenceli bir hafta sonu geçirmeleri ve araçları daha yakından görebilmeleri için araçların teknik incelemelerini izlemelerine izin verilecek. Cuma günü yapılacak tek antrenman seansı 2 saat sürecek.

Cumartesi günü sabahı normal bir sıralama turlarının yapılması ve aynı gün 100 km’lik kısa bir sprint yarışı -kesintisiz yarış- yapılması planlanıyor. Bu formata göre pilotlara, yakıt ve lastik sınırı olmaksızın, baştan sona kadar tam gaz gitme şansı verilecek. Cumartesi günü yapılacak bu seansın sonucuna göre pazar günkü yarışın gridi belirlenmiş olacak.

Sprint yarışının sonucuna göre ters grid yapılma fikri gündeme geldi ancak yarışları yapay hale getirebileceği korkusuyla reddedildi. Yeni formatla F1’in artan yaş ortalaması daha düşük seviyelere çekilmiş olacak.

Format henüz takımlar tarafından kabul edilmedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...