Ecclestone: Formula 1’e motor eşitliği şart

Share

Formula 1’in eski patronu Bernie Ecclestone, Formula 1’de motor üreticileri arasındaki farkın olması gerekenin çok üzerinde olduğunu ve sporun motor eşitliğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Mercedes, 2014 yılında gelen turbo motorlar döneminden bu yana sporu domine ederken, dört yılda dört pilotlar ve dört markalar şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Takım hem sıralama turlarında hem de yarışta üstün bir performans performans ortaya koyarken, Alman üreticinin geride kalan dört yıla rağmen diğer motor üreticilerinin önünde yer almaya devam ettiği düşünülüyor.

Son olarak Avustralya’da “parti modu” ismi verilen sıralama moduyla harika bir tur atan Lewis Hamilton, en yakın rakibinin 0.6 saniye önünde pole pozisyonunu aldı.

Bu durum takımları endişelendirirken, daha fazla mücadele görmek isteyen seyircileri hayal kırıklığına uğratmış oldu.

2017’nin başında F1’deki görevini bırakan Bernie Ecclestone, Mercedes’in üstünlüğünün spora zarar verdiğini söyledi.

“Liberty’nin bugüne kadar neler yaptığını bilmiyorum, bildiğim tek şey bugün benim yaptığımla aynı sözleşmelere sahip oldukları. Yeni bir şey yapmadılar.”

“Teknik ve sportif anlamda değişen çok fazla şey olmadı. Fakat bu şaşırtıcı bir durum çünkü acil olarak heyecan verici yarışlara ihtiyacımız var.”

“Mercedes’in yaptığı şeye hayranlık duyuyorum, gösterdikleri performans saygıyı hak ediyor ama çok fazla -yarış- kazanıyorlar.”

“Motorlarını Red Bull gibi bir takıma vermeye başlasalardı bugün daha iyi ve daha heyecan verici yarışlara sahip olurduk. Belki de başka şampiyonluklara tanık olurduk.”

“Bugün olan dominasyonu yaşamıyor olurduk. Benim düşünceme göre bu Mercedes için bile daha iyi olabilirdi.”

“Motorlara bakıldığında, takımlar arasında fırsat eşitliği olması gerekiyor. Üreticiler sporu daha çekici hale getirmeleri gerektiğini fark etmeliler.”

“Taraftarlar yarıştan önce bir ya da iki motor daha iyi olduğu için kimin kazanacağını bilmemeli.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...