Android’den iOS’e tarihi fark

Share

Android‘in uygulama mağazası Play Store, açıklanan son rakamlara göre iOS‘in uygulama mağazası App Store’a tarihi fark attı. Araştırma şirketi olan App Annie‘nin açıkladığı raporlara göre 2018’in ilk çeyreğinde Play Store‘un yüzü indirme rakamları ile güldü.

App Annie’nin aktardığı bilgilere göre; Play Store ve App Store‘dan indirilen uygulamaların toplam rakamı 2018’in ilk çeyreğinde 27.5 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Bu indirme sayılarında yaklaşık 20 milyar adet ile Play Store zirvede yer alırken, App Store, 7.5 milyar seviyesinde uygulama indirme rakamı ile rakibinin çok gerisinde kaldı.

Android

2017’nin son çeyreğine göre iki mağazadan da toplam indirilen uygulama rakamlarında yaşanan %22’lik artışın bu yılda da artması bekleniyor. Ancak tüketici harcamalarına baktığımızda yaklaşık 12 milyar dolar ile App Store, rakibinin önüne geçiyor. Harcamalar konusunda iki platform arasındaki farkın %85 olduğunu belirtelim.

Android

Bu bilgilere göre; Android‘e indirilen uygulamaların genelde ücretsiz uygulamalar olduğunu ve kullanıcıların uygulama içi satın alma seçeneklerini iOS‘e göre daha az kullandığını söyleyebiliriz.

Apple‘ın son dönemde App Store’daki eski ve müşterilerine zarar verebilecek uygulamaları temizlemesi, indirme sayıları arasındaki farkın açılmasına neden oldu. Bu tip bir hamlenin Android cephesinden de önümüzdeki yıllarda gelmesi bekleniyor. Play Store’da yapılacak olan olası bir temizlik ile indirme sayıları arasındaki fark 2018’in sonunda azalabilir.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...